Op de boerderij

Voor de groepen 3, 4, 5 is een nieuwe video toegevoegd: “Op de boerderij”. Met welke productiedieren verdient de boer zijn kost?  Na de film vindt u tevens vragen, die controleren of de lesstof begrepen is. 


Het delen van één account

Iedere gebruiker kan voor zichzelf een account aanmaken. Het delen van een account werkt niet handig: een gebruiker kan namelijk maar één keer actief zijn. De andere gebruiker onder hetzelfde account wordt vanzelf uitgelogd. Het is geen probleem om voor elke gebruiker een account aan te maken, het registreren én gebruiken van Methodelink is immers gratis.


'Mijn favorieten' en 'Mijn lessen'

In Methodelink kunt u videoclips bewaren in Mijn Favorieten om deze later te bekijken of te beoordelen. Mijn Favorieten is een verzamelbak van videoclips die u interessant vindt. U kunt de volgorde van de clips wijzigen, door de videoclips op te pakken en op een andere plaats te zetten.
Als u videoclips wilt ordenen of bijvoorbeeld een (didactische) keuze voor het gebruik in uw lessen heeft gemaakt, kunt u de clips in Mijn Lessen groepsgewijs bij elkaar zetten en er zo een playlist van maken. U kunt meerdere playlists aanmaken. De videoclips in een playlist kunt u achter elkaar afspelen. De volgorde van de af te spelen videoclips kunt u eenvoudig wijzigen door de videoclips op te pakken en op een andere plaats te zetten.


De orkanen in het nieuws!

In deze tijd van het jaar zijn de orkanen actief en regelmatig in het nieuws.
De videoclip Orkaan biedt u gedurende 8 minuten een prachtige ondersteuning van uw lessen of bij het bespreken van de dagelijkse actualiteit in de klas. Klik hier voor de videoclip.


Liedjes/verhaaltjes groep 1-2

Puk uit de populaire serie De Kamer van Ko, gebaseerd op de methode IK en Ko van Uitgeverij Zwijsen, zingt leuke liedjes over verschillende thema’s. In het onderwijs was veel vraag naar de muziek en de teksten van de liedjes. Methodelink levert niet alleen de videoclips, maar ook de muziekband en teksten om in de klas mee te kunnen zingen. Tevens de prentenboekjes bij de zelfde thema’s.
U kunt deze video’s uiteraard ook gebruiken als u (nog) geen gebruik maakt van genoemde methode.