Gebruikers Wijzer door Natuur & Techniek

Een attente leraar heeft ons gewezen op een verkeerde indeling van de videoclips bij de methode Wijzer door Natuur & Techniek, thema 1. (groep 8)
Inmiddels hebben wij deze fout hersteld.
Onze excuses voor het ongemak.


Nieuwe film voor de bovenbouw: De moderne veehouderij

De moderne veeteeltbedrijven zijn de laatste tijd vaak in het nieuws.

Vroeger hadden de boeren vaak een paar koeien, enkele varkens en wat kippen. Dat is nu niet meer zo. De hedendaagse veehouders hebben zich gespecialiseerd en houden nu honderden varkens, runderen of vele duizenden kippen. Waarom is dit allemaal veranderd? Hoe zien de moderne bedrijven er uit? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat brengt de toekomst ons?

Kennis hierover helpt ons om bewuste keuzes te maken bij het kopen van de producten. Het is een goede aanvulling op de lesstof in uw methoden.

Bekijk de film: De moderne veehouderij


Het menselijk lichaam

Methodelink biedt interessante videoclips aan over:
• Het skelet.
• De organen.
• De zenuwen.

Bij alle methoden Natuur & Techniek zijn deze onderwerpen ingedeeld op Methodelink. De verschillende thema’s komen bij de groepen 4 t/m 8 aan de orde.

Deze onderwerpen maken deel uit van het project Ikvanbinnen dat u, als u ingelogd bent, ook via de map “Projecten” kunt vinden. Alle scholen hebben onlangs een educatieve poster over het menselijk lichaam ontvangen. Deze poster helpt u nog verder bij de lessen over het menselijk lichaam, het bevat namelijk drie leerzame illustraties over ons lichaam (skelet, organen en zenuwen).

U kunt de 3 illustraties hieronder als kleur of zwart/wit PDF downloaden en printen en aan uw leerlingen uitdelen als een middel om uw lessen nog aantrekkelijker te maken.

Illustraties (kleur)

Illustraties (zwart/wit)

 


Veel bekeken deze week

In de laatste Nieuwsbrief kondigden wij nieuwe videoclips aan, waaronder Herfst en Het Oude Rome.
Beide videoclips zijn zeer veel bekeken de afgelopen week. Herfst 209 keer en Het Oude Rome 313 keer in een week!
In veel methoden komt het Romeinse rijk deze maand aan de orde, dus grijp uw kans!
De video Het Oude Rome, een reconstructie van de stad in het jaar 350 na Christus, staat in de map Projecten.


Walvissen

Er staat een nieuw filmpje over walvissen in Methodelink. Het filmpje is al geschikt voor leerlingen vanaf groep 3, maar omdat de beelden zo uniek zijn, is het ook leuk om met de oudere kinderen te kijken. De leerlingen leren waar de walvissen leven en wat ze eten. Ze zien nu ook waarom walvissen geen echte vissen zijn maar zoogdieren: ze komen boven water om te ademen en ze baren levende jongen, die bij hun moeder melk drinken uit de tepels. Echt de moeite waard dus om met uw leerlingen te kijken. Klik hier voor een rechtstreekse link naar de film.