Wat is Methodelink?

Methodelink is een educatieve Portal
Methodelink is een educatieve portal voor professionals in het basisonderwijs en de voorschoolse educatie. Methodelink bestaat uit digitaal lesmateriaal (videoclips), speciaal bedoeld voor digitale schoolborden. Videoclips worden met en zonder zelf corrigerende, digitale vragen aangeboden. U herkent de videoclips met digitale vragen aan het 'TOETS' teken. De lengte van de bestaande clips varieert, maar we streven naar een gemiddelde lengte van 7 minuten. Alle clips zijn geproduceerd door een ervaren onderwijsredactie. Mocht u zelf actief zijn met het maken van educatieve av-producties, dan kunt u videoclips uploaden voor gebruik door collega's. De onderwijsredactie van Methodelink beoordeelt de videoclips op geschiktheid.

Methodelink is afgestemd op de onderwijsmethoden
Methodelink is afgestemd op de meest gangbare recente onderwijsmethoden. De videoclips zijn niet alleen ingedeeld naar onderwijsmethode, maar ook naar groep en thema/hoofdstuk, zodat u op eenvoudige wijze clips aantreft bij het thema waarover u lesgeeft.

Methodelink is in ontwikkeling
Methodelink dekt nog niet al uw onderwijsthema's. Dat is logisch, want de educatieve portal is net van start gegaan en zal de komende jaren nog volop in ontwikkeling zijn.

Methodelink is gebruiksvriendelijk
Er gaat geen tijd verloren met het zoeken in beeldbanken. Door gebruik te maken van de zoekmachine bent u in enkele stappen bij het beeldmateriaal dat past bij uw methode en thema. U kunt uw lessen goed voorbereiden door het gekozen beeldmateriaal in 'Mijn Lessen' op te slaan.

Methodelink is gratis!
U hoeft zich alleen te registreren, zodat wij weten dat we met een onderwijs professional te maken hebben. Met behulp van uw schoolgegevens kunnen wij nog beter maatwerk leveren bij de selectie en productie van nieuw beeldmateriaal. Tevens kunnen wij u, indien gewenst, zo af en toe informeren.