Laat kinderen weer zingen!

NRC Handelsblad dd. 10 december: Laat kinderen weer zingen!
Redacteur Micha Spel stelt:  Muziekscholen sluiten, dus moet op basisscholen weer gezongen worden.
“Je zou het probleem bij de wortel willen aanpakken: laat kinderen weer zingen.  Zingen maakt blij. Zingen is gratis. Dus beperk muziekles niet tot een uurtje, maar begin de dag in elk geval op basisscholen weer standaard met zingen, zoals besnorde onderwijzers dat vroeger ook deden." 

"Waarom is dat eigenlijk ooit gestopt? Onderwijzers kregen de vereiste vaardigheden aangereikt op de kweekschool, maar tegenwoordig is muziekles op de PABO een ondergeschikt deel van het curriculum.
Maak muziek weer een hoofdvak op de PABO. En tenslotte: maak zingen op scholen weer een vast onderdeel van het dagprogramma. Niet alleen met Sinterklaas, altijd. Daar moet de eerste steen liggen van muziekonderwijs aan kinderen.”

Methodelink kan daarbij een handje helpen voor de groepen 1 en 2. Ko zingt leuke liedjes, die de kinderen kunnen nazingen. Bovendien levert Methodelink de muziek zonder zang en de teksten als pdf-bestand.
Welke leerkracht stuurt ons de eerste “upload” van zijn/haar leerlingen, die een liedje van Ko zingen?

Enkele videoclips met songtekst en MP3 op Methodelink zijn: Het CadeauliedHet DierenliedHet HikliedHet LevensgevaarlijkliedHet LawaailiedHet Na-aapliedHet PiratenliedHet ReisliedHet SpinnenliedHet ToverliedHet Weerlied.

Kijk op Facebook.com/methodelink om een reactie te geven.

< Terug